Om Oss!

 
eng-flagga.png Click for English page
 
Mitt intresse för uppfödning startade när vår JRT, eller rättare sagt min dotter´s "Tillie", gick igenom mönstringen och blev "godkänd Jack Russell Terrier". Hon har även gått igenom mentaltest, vilket hon klarade galant. Vi sparade en tikvalp i Tillie´s 1:a kull för eventuell vidare avel. Tillie bor hos dottern och hon har haft tre valpkullar. Tillie finns inte mera ibland oss.
Efter ett tag kände jag att jag fått blodad tand. MH på Smulan, tiken jag sparat, gick bra efter mina värderingar. Hon är även utställd med gott omdöme., Bl,a bästa juniortik på JRT special. Hon är även ögonlyst och patellaundersökt. Jag började nu att fundera på Kennelnamn, och bestämde mig för Sjöbolyckan´s vilket gick igenom direkt. (hade två till i reserv) Fick allt klart i oktober 2006. Efter Smulan sparade vi 2007 hanen Calle och Tiken Nova. Vi har provat att para Nova vilket inte lyckats. Hon har därför fått flytta till sin nya husse i Landsbro. Calle däremot är nu använd tre gånger. Han har nu flyttat till Tyskland.
Nästa tik vi har på kenneln är Vip-Win´s Tilda Af Oliver som vi köpte in 2007 av Lotta Berglund, i Hakarp, Huskvarna. Tilda har nu haft fem valpkullar och är nu mera pensionerad. Efter Tilda har vi så Sjöbolyckans Chili Piri Piri. Utställd med fin kritik och har fått med sig en hel del rosetter hem. Hon har nu fått tre vallpkullar, bor nu hos vår dotter Elin.
Hade ju även varit sugen på Dandisar en längre tid, närmare bestämt sedan i början på 90-talet. Så 2008 köpte jag mig en sådan från Strike´s kennel i Karlstad. Nicko blev tyvärr hastigt sjuk och vi fick ta bort honom i maj 2010. han kommer alltid att finnas i mitt hjärta.
Vip-Win´s Julia, är nu en av våra tikar här på kenneln. Vi har hämtat henne från Lotta och Kalle i Hakarp. Stort tack till er för att vi fick denna underbara Dandietjej! Liah som hon numera heter har genomgått MH, gonioskopi och ögonlysning. Hon är även utställd med fin kritik och har fått många fina rosetter., bland annat en fin Championatrosette. Liah har nu haft fyra valpkullar med sammanlagt 18 valpar. Pappor är Isac, Bullen, Zigge och Alfonso.

Charmiga Hollänska tik Barely Legal Flying Dutchess " Holly" bor inte hos oss just nu. Tack Manon för att vi fick hämta hem denna underbar tjej från er! Holly har nu haft tre kullar med tio valpar totalt.,pappor är Bullen, Prince och Isac. Hon är ögonlyst, gonioskoperad samt utställd med ck.
Vårt lilla troll Ginger från kennel Strike är en härlig tjej med en stor portion social kompetens. Älskar helt enkelt allt och alla. Hon är en liten polis här hemma och gillar att passa på de andra. Hon har nu valpar med vår Joar och de är fem till antalet.
 
Vi har också vår lugna lilla Wella, den snälla. Sparat efter Liah och Fairmacs King of Heaven. Hon har en dold talang nämligen utbrytardrottning på Sjöbolyckans kennel. Lovande tik för framtiden. Ögonlyst och gonioskoperad samt ställd och är nu Champion.
 
Vårt charmtroll och mycket tillgivna Candy finns också här. Hon är efter Prince och Holly. En liten tjej med mycket go i. Ska bli spännande att se vad det blir av denna dam. Också hon ögonlyst, gonioskoperad och utställd med ck.

Dandiekillen Bullen bor nu hos oss! Han har en spännande stamtavla som kan tillföra en del till rasen tror jag. Fullständigt namn är Nice & Dandy Casparian. Pappa till sju valpar. Ögonlyst, gonioskopead. Han har även gjort MH
Pojken Prince från min 1:a kul med Dandie stannade här hos oss. Han heter Sjöbolyckans Prince Of PurpleRain. Han är nu pappa till Holly´s valpar, som är fem till antalet.
Vi har också våran Prins Joar ute på foder. Han är efter Bullen och Liah. Han har nu fem valpar med Ginger. Ögonlyst, gonioskoperad samt ställd med ck och cert.

Så nu har vi inga JRT´s boende hemma, men vi har två tikar ute på foder. Hemma här har vi nu fem vuxna Dandietikar samt två Dandiekillar.
 
Mer om rasen Jack Russell & Dandie Dinmont hittar du om du klickar på respektive hund