Mentaltest med Candy och Prince!

Hejsan min hundvän!

Lördag morgon for jag med Candy och Prince samt Lina till Värnamo brukshundsklubb för att göra mentaltest=MH.

Jag har inte varit på något test på flera år så det var lite spännande och jag hade lite fjärilar i magen kan jag erkänna. Vi gick först med på ett test med en supertrevlig Malle som klarade sig gallant. Sedan var det dags för Prince. Han skötte sig fint på alla delmomenten och allt förflöt ungefär som jag förväntade mig innan. Det var bara lilla bytet som förvånade mig lite då han inte ens gjorde ett försök att springa efter. Men mina hundar får ju inte jaga så han gjorde bara som jag lärt honom.

Efter Prince kom en labbe som vi också kollade på. Denna hund skulle inte jag vilja hantera över huvud taget. Han morrade och betedde sig inte alls som en labbe ska enligt rasstandarden.

Sedan var det lilla Candys tur. Candy gjorde lika dant som Prince på lilla bytet, mitt duktiga lilla troll! Hon skötte sig så bra att beskrivaren Lasse Österlund skulle kunna tänka sig att ta med henne hem, eller skaffa sig en Dandie när han blir pensionär! Han tyckte mina Dandiesar var mycket trevliga och han hade aldrig beskrivit någon ur rasen tidigare så det tyckte han var spännande.

 


Jag själv tycker momentet med spökena säger mest om hundarna. Och här visade det sig tydligt att Prince liter på sin matte så han ställde sig bakom mig. Candy däremot är lite snabbare i sina reaktioner och for iväg en bit när de kom för nära. Hon sökte upp publikens stöd när spökena blev för påträngand. Båda löste dock upp allt och jobbade sig fram till spökena på et fint sätt.

Summan av detta MH är att både Prince och Candy är två sociala, trevliga och skottfasta hundar utan några större agressioner och rädslor.

Så nu finns det ytterligare två Dandiesar på Sjöbolyckans kennel med känd mental status.

Ett stort tack till Lina Källberg Jonsson för alla fina bilder!

2 maj 2017