Kistamässan!

Hejsan mina hundvänner!

Skärtorsdag 2/4 bär det av till Stockholm för utställning. Vi gör en avstickare i Huskvarna för att hämta upp Lotta och JRT:n Billy som skulle med. Så kör vi då uppåt stora staden på förmiddagen, gör ett kort stopp på Stavsjö "Krog och Kafé" för en bit mat. Det stod hemlagad Lasagne på vår meny vilket vi varmt kan rekommendera! Den var supergod. Hella detta matställe genomsyras av gott bemötande, renlighet och god mat! Mätta och mycket belåtna åkte vi vidare mot Sollentuna och incheckning på Memory hotell. Ett ställe som funkade fint när man har hund med sig. Kan rekommenderas om ni nästa år ska till Kistamässan. Trevlig personal och fina, stora och ljusa rum.

Vi hade bestämt att träffa Annica A-son för ledsagning till ett lager där terrierklubben hyrt ett förråd. Sorgligt nog som ni nog vet, ligger ju Dandieklubben nu i malpåse. Terrierklubben har nu hand om rasen och tar hand om alla klubbens grejer. Sant men ack så trist och jättesorgligt. Det känndes i magen kan jag säga, efter att man lagt ner så mycket tid på att skapa något bra och trevligt och så blir det så här!

Efter detta fanns det tid för en promenad med hundarna i hotellets omgivningar och sedan lite pyssel med mina hundar, Prince och Candy som var med. Hundarna hann oxå med lite eller nu ljuger jag, MYCKET bus på rummet innan det var dags att släcka lyset. Vi sov alla gott denna natt kan jag säga!


Billy & Candy

Prince & Billy
/lotta-o-candy-mys-kopia.jpg
Candy och Lotta

Morgon och långfredag, mumsig hotellfrukost med ett rikligt buffébord. Vi åt och stoppade i oss occh mätta blev vi. Sedan packade vi in våra saker i bilen som fått lov att stå kvar på hotellparkeringen och promenerade ca 10 minuter mot mässan. Väl på plats satte vi oss vid respektive ring och väntade. Medans jag väntade träffade jag några nya hundmänniskor och hundar, vilket var mycket trevligt.

Så var det dags för Prince att gå in. Han skötte sig som vanligt fint men föll inte riktigt domaren på läppen. Hon ville ha dem större i storlek och Prince väger 9,6 kg. Kanske lite lite för en hane, i alla fall för domarens tycke. Omdömmet blev "Good".Lotta ställde sedan Candy i Juniorklass. Hon gick oxå väldigt fint i ringen och skötte sig på bordet. Omdömet blev "Good" även här, för hon är ju en liten plutta på endast 7,2 kg. Men huvudsaken är att de sköter sig mina små pälsklingar. Jag har samma hund med hem som när jag åker till en utställning. När vi var klara drog vi hemåt igen. Bilkö ut ur stan på över en timme. Paus i Stavsjö igen för mat. Ett bra ställe med god mat och service kan jag lova er här.


Pulled Pork på toast och klyftpotatis

Vidare hemåt, bilkö igen, nu en olycka, med en häst-transport inblandad, vilket vi fick veta senare!
Här satt vi nog i drygt en halvtimme i regnet.

/bilko-pa-hemvagen.jpg

Hemma igen vid ca 20.00 och mycket trött och väldigt nöjd med en trevlig utställnings-resa i backspegeln.
Tack Lotta för ressällskap och trevlig samvaro. Det gör vi om flera gånger tycker jag.

Det var allt för den här gången!

7 apr 2015