En toppendag i Borås!

Hejsan min hundvän!

Så var det dags igen för en heldag på hundutställning. Hundarna som föll offer för denna utflykt var Liah, Prince, Wella och lilla Ella som är en JRT-tik som jag har ute på foder.
Med mig i bilen var också Lotta Stork med min Joar som hon har på foder och en vännina som heter Linda och hennes JRT-tik som heter Leia.

Vi åkte hemifrån i god tid mot ett (som det senare skulle visa sig) riktig äventyr!
På plats i god tid, placerade vi hundarna i respektive bur och sedan var det dags att kamma och borsta för fullt.

Lilla Ella var i en annan ring med Margaretha Kellinger som ställde henne till Exellent och 1:a bästa juniortik. Så roligt, synd bara att jag inte kunde kolla på dem. Har dock sett bilder och vet att de skötte sig fint.  Här ställdes även Lotta B´s JRT-hane Billy till 4:abästa hane av Gith

Efter lilla Aqua som är en valp ägd av Annelie Jalonen var det Bo Andersson - Aramis och Christer Cederström - Sixtens tur. De fick resultat Very Good som är det lägsta för deltagande i avels- och uppfödargrupp. Målet nått för två av fem hundar. Vi ville ju så gärna vara med. Sedan var det Joar med Lotta och jag med Prince och vi fick Exellent respektive Very Good, således fyra av fem avklarade. Vidare gick Lotta Berglund in med min Wella och får ett Exellent, CK och till slut Cert och placering 2:a bästa tik. Nu blir det båda grupperna till bedömning, jippieee. Så himla kul. Till sist gick jag in med Lia i Championklass och hon fick ett Exellent med sig ut ur ringen. Efter bedömning av bäst i rasen och motsat kön var det dags för grupperna. Så spännande att få se vad domaren Richard Meen tyckte om min uppfödning.

Avelsgrupp: Consistent production from, style very simular in two of the puppies & two verygood quality. They will move on in the competition. 1:a med HP

Uppfödargrupp: Breeder bred consistence Dandie Dinmonts. Consistence in typ and style, good temperament. 1:a med HP

När vi gick ur ringen fick jag tummen upp av Richard Meen med komentaren "Keep up the Good work"! Ett fint kvitto på min avel.

Så var det äntligen dags för finalen. Det var två avelsgrupper, likvärdiga då den andra bestod av Welsh Corgi Pembrok som ju också är en kortbent ras från England. Här var det domare Marie Thorpe och hon gillade mina Dandisar bäst. Vi blev således BIS-avelsgrupp. Foto kommer i hundsport så småning om.

Uppfödargrupper var det betydligt flera, men vi gick in och visade upp våra fina Dandisar även här. Domare Kevin Young gillade nog högbenta raser bäst så han plockade bara ut dem att gå till placering om BIS-uppfödargrupp. Så vi sade tack och hej. BIS-uppfödare blev Irländsk Setter.

Jag är dock supernöjd med denna härliga dag i goda vänners lag. Stort tack till alla ni som hjälpte mig att visa hund! Ni gjorde ett superbra jobb.

Nedan kommer ett urval av fotografier som är tagna av Tobias Cederström. Tack för dem!

Min Avelsgrupp med Lia, Prince, Aramis, Wella & Joar

Uppfödargrupp: Prince, Aramis, Sixten & JoarAramis & Bo
Joar & Lotta
Prince & JagPrince & Gith

Sixten & Christer

Wella & Lotta


Liah & Jag

Ella & Margaretha


Det var allt för den här gången!

 

1 jul 2015