Dansk champion!

Hejsan min hundvän!

Inte trodde jag att Wella skulle bli dansk champion på den första utställningen jag anmälde till utomlands. men det blev hon och jag är så glad.

Vi kör iväg mot Ölstykke på fredagen för att hälsa på en av mina valpköpare när vi ändå åkte till Danmark. Men detta var inte den enda orsaken till att  jag åkte dit. Jag skulle även kolla in min nya lilla pärla som snart ska introduceras på kennel Sjöbolyckan, nämligen en sealyham som ska gå under namnet Iza. 

Alltså på fredagen bar det iväg i Bobby mot Malmö över öresundsbron och mot Ölstykke. Henrik o Charlotte tog emot mig och bjöd på kaffe o macka. Vi tog senare en promenad Charlotte och jag med hundarna Mille, Wella o Timmy.  Jag tror Timmy kommit till himmelriket som han lekte med nya kompisen Mille och alla leksaker hon har. Favoriten blev en uggla som vi införskaffade en likadan till honom på söndagen. Lördag bjöd på vackert väder och strandpromenad på Liseleje  strand. Här fick hundarna vara lite lösa och springa runt lite. Timmy som ej är van att vara lös skötte sig väldigt bra. Han sprang lite hit o dit men kom när jag ropade på honom. Skönt att det börjar lossna så jag kan lita på honom mer.

Så till utställningen i Ballerup. Vi med dandisarna  var först ut i ringen och Mille fick Exellent med fin kritik. Wella gillades av domaren och blev BIR med Exellent, ck, cert, C.A.C.I.B och blev även Köpenhamnsvinnare.  Wella blev denna dag även dansk champion.  Jag är så glad för detta. I stora ringen blev det en delad 5:e plats i gruppen för terrier.

/received_10155452343850395.jpg

/received_1518207201551116.jpg

/received_1518206944884475.jpg

Men innan gruppfinalen var det dags för fika i husbilen och träff med Pia, Susanne och sealyhamgänget. Dags att välja valp och det var ju inte svårt alls. Det blev kärlek vid första ögonkastet.  Möt Iza. Hon är bara så underbar!

/fb_img_1506799847139.jpg

/resized_20170924_120247.jpg

Charlotte och Iza!

Efter val av valp var det dags för sealyham i ringen. Det var hela 11 stycken anmälda så det blev spännande för mig att kolla in allihopa. De var så fina allihopa.

Sedan bar det hemåt! Lite trött och sliten samt fruktansvärt bortskämd av Charlotte och Henrik. Efter programeringav gps;en startade hemresan, men jag blev inlurad av den i centrum av Köpenhamn. Så nu kan vi det med! Köra husbil i storsdad alltså! Programmerade om till Malmö, Sweden och sen bar det av hemåt. En mycket trevlig och givande helg. Stort tack till mina värdar i Ölstykke, vi kommer gärna tillbaka nästa år!

Det var allt för den här gången!

30 sep 2017