Växjö Internationella 5/11

Hejsan min hundvän!

Igår var jag och fyra hundar på den populära Internationella utställningen i Växjö. Det har nästan blivit en tradition att åka dit. Med mig i bilen hade jag Lilian Ignell och hundarna Dixie och Ludde som båda två är härifrån min kennel.

Jag hade Prince, Wella, Liah och Holly med mig. Vi kom fram till ett  regnigt växjö i god tid. Det blev lite pyssell med hundarna för att komma på plats. Vi hade mycket trevligt vid ringside med goda vänner från nätverket Dandie Dinmont vänner. Det kom även en reporter från Smålandstidningen och gjorde ett reportage om vår utrotningshotade ras.

Så till själva utställningen - Alla mina hundar skötte sig perfekt. Prince och Wella fick båda Ecellent med Ck samt reserv C.A.C.I.B och blev båda placerade som två:a bästa hane/tik. Holly ställdes av Jessica Petersson och hon fick Exellent. Tack till Jessan för hjälpen, hoppas du tyckte det var kul att ställa Dandie.

Alla valpar/hundar från mig (10 stycken med Sjöbolyckan som prefix) skötte sig fint. Tror nog att alla var nöjda.
Mina grupper Avel- respektive Uppfödar- fick HP med bra kritik av domare Paul Stanton och var sedan med i finalen. När vi gick in så berättade speakern att det är en hotad ras och inte alltid så lätt att föda upp då man ska vara noga med val av hane respektive tik. Vikten av att avla på friska individer. Kul att det uppmärksammades ochjag tror att många runt finalringen fick upp ögonen för våra goaa Dandiesar. Resultaten på grupperna blev 2:a i Avelsklassen ( Liah, Prince, Wella, Ludde , Aramis) och en 3:a  med uppfödargruppen  (Wella, Prince, Amultte, Sixten) Stort tack till hundar och handler för ert deltagande och ovärderliga hjälp. Utan er inga grupper.


Avelsklass                                                     Foto: Tobias Cederström


Uppfödargrupp                                              Foto: Tobias Cederström

Sen så blev det en mörk hemfärd i regn och rusk som övergick i snöblandat med ett stopp vid Mac Donald´s för hungriga var vi Lilian och jag!  Trött efter en heldag blev det till att slappa i soffan med film.

Det var allt för den här gången!

Tack till Tobias för fina foto!

6 nov 2016