Här kommer 5:e delen från Skottland

Hejsan min hundvän!

Fortsättningen på mina bilder från vår resa kommer här.
Vi besöker ett slott som heter Bair Castle. Det är ett riktigt sagoslott som är om- och tillbyggt i flera olika etapper. Blair Castle är ett slott beläget i den lilla byn Blair Atholl i Perthshire i Skottland. Det är stamgods för klanen Murray vars överhuvud bär titeln Duke of Atholl. Det nuvarande klanöverhuvudet John Murray, bor dock nu i Sydafrika.


I detta slott får man inte fotografera, därför finns det inte med några bilder innifrån slottet.Här är vår guide Marie i samspråk med den Svenska guiden som arbetar på slottet. Hon berättade så bra om dess historia. Sedan fick vi gå runt själva och kolla!

En kväll var vi uppe vid en utkikspunkt som heter Queens View

Här var utsikten helt fantastisk. Man såg nästan hur långt som helst. Queens View i Highland Perthshire har en fantastisk utsikt över Loch Tummel och sägs ha fått sitt namn efter att drottning Victoria varit på besök i området år 1866. Queen´s View centrum ligger på den östra kanten av Loch Tummel och är omgiven av en del av Tay Forest Park. Det är en fantastisk utsikt över sjön och vidare till den ikoniska Schiehallion, området erbjuder skogspromenader i olika terränger som lämpar sig för alla förmågor. Detta är en av de mest fotograferade områdena i Skottland, drottning Victoria lär ha sagt att den spektakulära utsikten var uppkallad efter henne, när hon besökte området. Men det har också föreslagits att vyn faktiskt var uppkallad efter kung Robert Bruce hustru, drottning Isabella av Skottland, över 550 år tidigare. Besökscentret har ett café och detaljerad information om skogarna och området kring Highland Perthshire.

Detta vackra avnjöts med vin och tilltugg.Ny dag och nya möjligheter. Men vi fick inte möjlighet att se lilla Nessie! Tyvärr.
Dock blev det en tur runt sjön Loch ness och besök på Urquhart Castle. Lika vackert även här!
Rastning med fika vid Loch ness The Clansman och lite souvenirinköp. Hittade en fin broch i form av en Highland Cattle som passar fint på min nya Cape.
/8-rastplats-loch-ness-2.jpg/8-rastplats-loch-ness-3.jpg

Urquhart Castle är ett slott vid Loch ness. Det byggdes i början av 1200-talet. 1296 erövrades slottet av Edvard den 1:a av England.
/9-urquart-castle.jpg

/9-urquart-castle-2.jpg
Här står det en Skotte och blåser i sin säckpipa så fort det kommer någon och lyssnar!


Utsikt över sjön.

Zoomning över sjön.

Det var allt för den här gången!

6 aug 2015