Agilitystjärna!

Hejsan alla mina hundvänner!
Här kommer en liten berättelse från en av mina valpköpare.

Lilla Gazelle startade i några inofficiella tävlingar innan hon officiellt fick starta på en agilitytävling, de måste ha fyllt 18 mån först.
Hon startade den 6/6 i Gävle (en agilityklass) då vann hon med 9 sekunder över 2:an. Dessutom finck hon 5 fel i slalom vilket betyder att hon måste ta om slalomet från början. Det hinder som tar mest tid att ta om. River man tex en pinne går det inte långsammare för det eller får en vägran inför ett hinder osv.
Nästa gång hon tävlade var en inoff. i Stockholm då kom hon på en 2:a plats med 5 fel (slalom igen) men med den snabbaste tiden 7 sek snabbare än den som vann.
Sen en inoff på Gotland den 19/6, tävlade mot landslagshundar i samma klass. En agilkityklass där hon kom på en 3:e plats ca: 4 sek långsammare än landslagshunden (som har tävlat i klass 3 elitklass i många år).

Nu börjar hon tävla officiellt för att försöka ta pinnar (3 st) i klass 1 small. När man har tagit 3 st blir man uppflyttad till klass 2 small. Tar man 3 pinnar i klass 2 blir man uppklassad till klass 3 vilken är elitklassen. Där kan man sedan börja samla pinnar till SM och Championat....
Första hoppklassen på Gotalnd kom hon på en 3:e plats tyvärr ingen pinne de delade endast ut 2 st. Dessutom fick hon 10 fel (slalom igen). Men hade snabbaste tiden ca: 3 sek snabbare än vinnaren i den klassen.
Första pinnen i agilityklass 1 small tog hon i Härnösand den 5 juli. Vann klassen på tiden 32,65, 2:an hade tiden 40.31. Det blir ca 4,59 meter per sekund hon springer. Landslagshundarna springer över 5 meter/ sek. Bra jobbat eller hur ?
Ludvika 2/8 en 4:e plats i hoppklass med snabbaste tiden men tyvärr 5 fel i slalom igen så ingen pinne....
Ludvika 2/8 en 4:e plats igen snabbaste tiden men med 5 fel i slalom, ingen pinne...
Ludvika 2/8 en 1:a plats i agilityklass 1 small, 2:a agilitypinnen tagen med så klart snabbaste tiden.
Ludvika 2/8 en 1:a plats i agilityklass 1 small och då sista pinnen i klass 1 small är tagen uppflyttad till agilityklass 2 small. (snabbaste tiden igen).
Ludvika 3/8 en 3:e plats i hoppklass 1 small men med snöpliga 5 fel och snabbaste tiden....24.08 då vinnaren fick 30.02.
Hudiksvall 6/8 äntligen en vinst i hoppklass 1 small hennes första....
Så den 9/8 Österåkers BK ytterligare en vinst i hoppklass 3 small.....
Nu fattas bara en pinne innan hon kan få bli uppflyttad till klass 2 small även i hoppklassen.

Sammanfattningsvis så kan jag säga att alla lopp hon är med i så har hon haft snabbaste tiderna (utom de hon diskar sig i för då får man ingen tid). Kan bli riktigt bra det här i framtiden. Nu har jag inte "taggat" henne innan loppen bara för att hon ännu är ung och behöver inte vara snabbare i de lägre klasserna för att kunna ta pinnar....
Många klass 3 förare erkänner att de redan ser oss som konkurenter, vilket är bra....då skrämmer vi några....skratt.....
En ljuvlig liten hundflicka alltså....på tisdag bär det av till sonen, sonhustrun och barnbarnet i Blidsberg, Gazelle ska naturligtvis med Liv och hon är bästisar för alltid....

Kram och ha en fortsatt fin sommar !!
//Carita
 
Det låter väl som om Carita är väldigt nöjd med sin lilla Gazell, eller vad tror ni?
Tilläggas kan att Liv (Caritas barnbarn, var med när Gazelle valdes ut på Sjöbolyckans kennel.
 
Det var allt för den här gången!
10 aug 2014